Megéri-e beruházni egy 3D nyomtatóba?

2022-02-18

A 3D nyomtatás technológiája és a vele megvalósítható tervek, elképzelések száma óriási, azonban nem mindenki számára éri meg vásárolni egy 3D nyomtatót. A legtöbb ember pusztán vesz egy nyomtatót, filamentet és azt gondolja, hogy innentől kezdve, bármit bárhogyan nyomtathat, viszont amikor valami meghibásodik, elromlik nem tudják mit tegyenek.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Technológia, 3D nyomtató

Melyik az erősebb? Műgyanta vs Filament

2022-02-22

A leggyakrabban megvitatott témák a nyomtatott modellek minőségével, anyagköltségével és az egyes technológiák nyomtatási idejével kapcsolatosak. Az is előfordulhat, hogy olyan tárgyat kell nyomtatnunk, amelyhez bizonyos speciális szerkezeti tulajdonságokra van szükség, például szakítószilárdságra és ütésállóságra, és ki kell derítenünk, hogy a műgyantával nyomtatott alkatrészek erősebbek vagy gyengébbek-e, mint a filamenttel nyomtatottak.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Technológia, Anyagok, Műgyanta, Filament

A 3D nyomtatás és múltja

2022-02-20

A 3D nyomtatás egy additív technológia, amelyet alkatrészek gyártására használnak. Az "additív" abban áll, hogy a fizikai tárgyak előállításához nincs szükség anyagtömbre vagy öntőformára, hanem egyszerűen anyagrétegeket halmoz és olvaszt egymásra. Jellemzően gyors, alacsony beállítási költségekkel rendelkezik, és a "hagyományos" technológiáknál összetettebb geometriák létrehozására képes, az anyagok egyre bővülő listájával. A gépiparban széles körben használják, különösen prototípusok készítésére és könnyű


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Technológiák, Története, Additív Gyártás, Szubtraktív Gyártás, Formatív gyártás

Mi is pontosan az FDM 3D nyomtatás?

2022-02-26

Ismed meg a Fused Deposition Modeling, más néven FDM 3D nyomtatás alapjait. Tudd meg, miért olyan megfizethető ez a 3D nyomtatási technológia, és miért kiváló választás gyors, olcsó prototípusok készítéséhez. Merülj el az FDM anyagokban, valamint a felhasználó számára ismertetett előnyökben és hátrányokban.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, FDM, Szálhúzásos, FFF

Mi is az SLA 3D nyomtatás?

2022-02-24

Ismerd meg a sztereolitográfia, más néven SLA 3D nyomtatás alapjait és tudd meg, miért olyan népszerű és költséghatékony ez a fajta 3D nyomtatási technológia, ismerd meg az SLA nyomtatás működését és paramétereit, és fedezzd fel, hogy mennyire felel meg ez a fajta 3D-nyomtatási módszer az alkatrészeidhez, modelleidhez vagy projektjeidhez.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, SLA, Sztereolitográfia

A rétegmagasság szerepe a 3D nyomtatásban

2022-02-18

A 3D nyomtatás rétegmagassága egy egyszerű beállítás, amely befolyásolja a nyomtatási sebességet és a nyomtatni kívánt modell részletességét, befolyásolja annak tartósságát, trapabírását, látványosságát. Mi és miért A rétegmagasság pontosan az, aminek hangzik: a 3D nyomtató által extrudált vagy kikeményített műanyag minden egyes rétegének pontos magassága. Ezt a beállítást egy szeletelőprogramon keresztül állítjuk be, és sokkal több hatása van a végső nyomtatásra, mint azt elsőre gondolnánk. Megfelelően


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Technológia, 3D nyomtató, Rétegmagasság, Felület

Legjobb oldalak Low-poly modellek kereséséhez

2022-02-22

Mielőtt elkezdenénk a legjobb low-poly 3D modellforrások listáját, nézzük meg, mit is jelent a low-poly valójában. A "poly" a polygon szóból származik. A poligon egy egyenes vonalakból és szögekből álló 2D-s alakzat. Ha több poligont helyezünk egymás mellé, felismerhető 3D alakzatot hozhatunk létre.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Online, Modellek, Low-poly

A 3D nyomtatott litofán

2022-02-20

A litofán egy nagyon különleges műalkotás a múltból. Gazdag története van, és hosszú évek során alakult ki. A megjelenítés egyedi módja miatt van varázslatos hatása. A litofánok általában egy vékony anyagból készült egyenes felülettel rendelkező íves vagy egyenes alakú téglalaphoz hasonlíthatóak, amelyek rengeteg részletet tartalmaznak. Ezek a részletek csak akkor tárulnak fel, amikor a fény az anyag hátoldalára világít, és megmutatja az általa kialakított képet.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Technológiák, Litofán, Képek

Tényleg biológiailag lebomló a PLA?

2022-02-26

A legnépszerűbb 3D nyomtatási anyag, a PLA állítólag biológiailag lebomlik. A PLA néven ismert politejsav egy hőre lágyuló műanyag, és a legjobban hasznosított 3D nyomtatási szál. Az FDM 3D nyomtatás legnépszerűbb anyaga, a PLA a könnyű felhasználhatóságáról ismert, viszonylag alacsony, 180 °C körüli extrudálási hőmérsékletet igényel, és nincs minimális ágyhőmérséklete.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Biológia, Ökológia, PLA

Legjobb modellező szoftverek kezdőknek

2022-02-24

A 3D modellezés sok gyakorlást igényel, de idővel bárki megtanulhatja. A 3D modellezés ijesztően meredek tanulási görbével járhat, és a digitális tárgyak létrehozásához általánosan használt fejlett CAD-szoftverek közül soknak a beindítása teljesen összezavarhatja a teljesen kezdőket. A leghíresebb eszközök, mint például a SketchUp vagy a Blender, olyan megfélemlítő eszköztárral és ismeretlen vezérlési sémákkal szembesítenek, amelyek bárki kezét vereségre kényszeríthetik.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Modellezés, Szoftverek

PLA vs ABS vs PETG: Melyik a legjobb?

2022-02-22

A PLA, az ABS és a PETG a legnépszerűbb és legkönnyebben elérhető filamentek közé tartoznak. De csak azért, mert könnyen elérhetőek, nem jelenti azt, hogy minden nyomtatási feladatra egyformán alkalmasak.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Filamentek, PLA, PETG, ABS

3D nyomtatott sablonok készítése

2022-02-20

A sablonok a művészet egyedi formái, amelyeket a figyelmeztető tábláktól kezdve a kedvenc pólódig mindenre használnak. Akár iparilag készítik, akár húzókésekkel és lézervágókkal szabják testre, a sablonkészítésnek új módszere is van: A 3D nyomtatás.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Technológiák, Sablon, Festés

A 3D nyomtatott öntőformák létrehozása

2022-02-26

Ezek nagyszerűek a tömeggyártáshoz, a tervek szabványosításához és a repertoár bővítéséhez, hogy mit készíthetsz magadnak az számos dolog lehet. Először is meg kell különböztetnünk a tárgykészítés két típusát, hogy szemléltethessük, hogy a 3D-s öntőformák nyomtatása miben különbözik a szokásos 3D-s nyomtatási projektektől. A fő különbség abban rejlik, hogy hogyan jutunk el a végső tárgyhoz.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Öntőforma, Sorozatgyártás, Mold

A 3D nyomtatás előnyei és kihívásai a prototípusgyártás során

2022-02-26

A 3D nyomtatás, más néven az additív gyártás az elmúlt években forradalmasította a prototípusgyártást. Lehetővé teszi a fizikai prototípusok gyors és költséghatékony előállítását, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy minden eddiginél gyorsabban teszteljék és továbbfejlesszék terveiket.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Prototípus, Előnyök, Hátrányok

3D nyomtatás az orvostudományban: A sebészeti segédletektől a protézisekig

2022-02-24

A 3D nyomtatás az elmúlt években jelentős előrelépést tett az orvostechnikai iparban, ahol a sebészeti segédletektől kezdve a protézisekig sokféle alkalmazás létezik. Számos előnyt kínál, többek között a testreszabhatóságot, a költséghatékonyságot és a gyorsaságot, így egyre népszerűbb választássá válik az orvosi alkalmazások széles körében.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Orvoslás, Ipar

A 3D nyomtatás környezeti hatása

2022-02-22

A 3D nyomtatás, más néven az additív gyártás forradalmasíthatja a termékek előállításának módját, mivel olyan előnyöket kínál, mint a testreszabhatóság, a költséghatékonyság és a gyorsaság.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Környezet, Ökológia

A 3D nyomtatás jövője: Előrejelzések és lehetőségek

2022-02-20

A 3D nyomtatás, más néven additív gyártás, hosszú utat tett meg az 1980-as évekbeli kezdete óta. Lehetősége van arra, hogy forradalmasítsa a termékek előállításának módját, mivel olyan előnyöket kínál, mint a testreszabhatóság, a költséghatékonyság és a gyorsaság.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Technológiák, Jövő, Fejlődés

A 3D nyomtatás etikája: A szellemi tulajdon és a hozzáférhetőség

2022-02-26

A 3D nyomtatási technológia folyamatos fejlődésével párhuzamosan fontos figyelembe venni a technológia etikai vonatkozásait is. Ebben a bejegyzésben a 3D nyomtatással kapcsolatos két kulcsfontosságú etikai megfontolást tekintjük át: a szellemi tulajdonjogokat és a hozzáférhetőséget.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Etika, Szellemi tulajdon

3D nyomtatás a divatiparban: A prototípusoktól a végtermékekig

2022-02-26

A 3D nyomtatás, más néven additív gyártás, forradalmasíthatja a divatipart. Számos előnyt kínál, többek között a személyre szabott és összetett minták előállításának lehetőségét, a hulladék és a kibocsátások csökkentésének lehetőségét, valamint a gyártási folyamat felgyorsításának lehetőségét.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Prototípus, Divat

3D nyomtatás az építőiparban: A prototípusgyártástól a 3D nyomtatott házakig

2022-02-24

A 3D nyomtatás, más néven additív gyártás, forradalmasíthatja az építőipart. Számos előnnyel jár, többek között a személyre szabott és összetett tervek előállításának lehetőségével, a hulladék és a kibocsátások csökkentésének lehetőségével, valamint az építési folyamat felgyorsításának képességével.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Építőipar, Házak

A 3D nyomtatás gazdaságtana: A költség-haszon elemzés

2022-02-22

A 3D nyomtatás, más néven additív gyártás, forradalmasíthatja a termékek tervezésének és gyártásának módját. Számos előnnyel jár, többek között a testreszabott és összetett formatervek előállításával, a hulladék és a kibocsátások csökkentésének lehetőségével, valamint a gyártási folyamat felgyorsításának lehetőségével is egyaránt.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Gazdaságtan, Költség, Haszon

3D nyomtatás a művészet világában: A szobroktól a funkcionális művészetig

2022-02-20

A 3D nyomtatás az elmúlt években forradalmasította a művészeti világot, lehetővé téve a művészek számára, hogy bonyolult szobrokat és funkcionális tárgyakat hozzanak létre soha nem látott pontossággal és részletességgel.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Művészet, Szobor, Festés

3D nyomtatás a szórakoztató elektronikai iparban: A prototípustól a végleges alkatrészekig

2022-02-26

A szórakoztatóelektronikai ipar mindig is az új technológiák bevezetésének és fejlesztésének motorja volt, és ez alól a 3D nyomtatás sem kivétel. Az elmúlt években a 3D nyomtatás egyre értékesebb eszközzé vált a fogyasztói elektronikai ipar vállalatai számára, a prototípusok készítésétől és az új termékek tesztelésétől kezdve a végleges alkatrészek, sőt teljes készülékek gyártásáig.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Elektronika, Sorozatgyártás, Ipar

3D nyomtatás a bútoriparban: A prototípusoktól a végtermékekig

2022-02-24

A 3D nyomtatási technológia használata a bútoriparban az elmúlt években nagy utat tett meg. A kezdetben elsősorban prototípusok és koncepciók fejlesztésére használt 3D nyomtatást ma már a bútorpiacra szánt végtermékek gyártására is alkalmazzák. Ez a technológia számos előnyt kínál a bútortervezők és -gyártók számára, többek között az összetett formák gyors és egyszerű létrehozásának lehetőségét, a termékek egyedi vásárlókra szabhatóságát, valamint a termékek igény szerinti gyártásának lehetőségét.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Bútoripar, Prototípus

3D nyomtatás a sportiparban: A testreszabott felszereléstől a teljesítményre szabott ruházatig

2022-02-22

A sportipar mindig is élen járt az új technológiák és technikák alkalmazásában a teljesítmény javítása és a sportélmény fokozása érdekében. Az elmúlt években a 3D nyomtatás olyan ígéretes technológiaként jelent meg, amely forradalmasíthatja a sportipart.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Sportipar, Testreszabás, Egyéni

A 3D nyomtatás előnyei a kisvállalkozások és a startupok számára

2022-02-20

Az elmúlt években a 3D nyomtatás olyan ígéretes technológiaként jelent meg, amely számos iparág forradalmasítására képes. A kisvállalkozások és az induló vállalkozások számára a 3D nyomtatás számos olyan előnnyel járhat, amely segítheti őket a sikerben és a növekedésben.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Vállalkozás, Startup, Előnyök

3D nyomtatás a csomagolóiparban: A prototípusoktól a végtermékekig

2022-02-26

A 3D nyomtatás számos iparágban forradalmasítja a termékek tervezésének és gyártásának módját, és ez alól a csomagolóipar sem kivétel. A 3D nyomtatás az új csomagolási tervek prototípusgyártásától a végtermékek előállításáig egyre fontosabb szerepet játszik a csomagolóiparban.


Kategóriak: 3D Nyomtatás, Csomagolóipar, Fenntarthatóság

Kosár

Bérnyomtatás & Litofánia

Prototípusgyártás

További Oldalak

Zaccord