Prototípusgyártás & nullsorozatok készítése

FDM Standard

Ár / Nyomtatási Óra:

1000 Ft

Előkészítés: 1000 Ft


Maximum Felbontás

200 mikron

Maximális Méret

250 x 250 x 300 mm

Alapanyagok

PLA

Tűrés

0,15 mm<

Utómunka / 30 perc

1000 Ft
FDM Plus

Ár / Nyomtatási Óra:

1300 Ft

Előkészítés: 1100 Ft


Maximum Felbontás

100 mikron

Maximális Méret

350 x 350 x 400 mm

Alapanyagok

PLA, ABS, Flexibilis TPU, PETG

Tűrés

0,15 mm<

Utómunka / 30 perc

1000 Ft
SLA

Ár / nyomtatási óra:

1800 Ft

Előkészítés: 1500 Ft


Maximum Felbontás

50 mikron

Maximális Méret

115 x 65 x 150 mm

Alapanyagok

UV Resin

Tűrés

0,1 mm<

Utómunka / 30 perc

1000 Ft

Költséghatékony prototípusgyártás & kezdeti nullsorozatok

A végtermékek piacra dobása és elkészítése előtt ajánlott prototípusokat készíteni az adott termékekről. Erre kiváló megoldást nyújt a 3D nyomtatás technológiája, ami egy költséghatékony, gyors és additív gyártási folyamat. Leggyakrabban nullsorozatok elkészítésére használják, ami a tényleges sorozatgyártás előtti próba. Ebben az esetben a potenciális közönségek kezébe adhatunk egy kész terméket, így egyszerűen és gyorsan előtűnhetnek az esetleges hibák még a valódi sorozatgyártás előtt.

A tényleges sorozatgyártáshoz szükséges erőforrások és sablonok rengeteg pénzbe és időbe kerülnek, így kockázatos lehet bármilyen előzetes felmérés nélkül belevágni. Az ezt megelőző piactesztekre viszont ésszerű megoldás lehet a 3D nyomtatás.

Alkalmi projekttermékek gyártása

Projektmunkák vagy egyszeri megbízások során is szükség lehet egy-egy prototípus vagy modell készítésére a végleges termék legyártása előtt. A 3D nyomtatás nyújtotta gyorsaság és rugalmasság miatt lehetőség van a prototípusok gyors iterációjára (rapid prototyping) és ezáltal azonnal tudunk alkalmazkodni a megrendelő igényeire.

Kinek lehet szüksége prototípusgyártásra vagy egyedi nyomtatásra?

Gyakori alkalmazási terület lehet építészeti vagy műszaki tervek lekicsinyített másának a kinyomtatása. Ilyen lehet például épületekeknek a modellje vagy akár mechanikus tárgyaknak az elkészítése.

A 3D nyomtatás szinte bármilyen egyéb termék prototípusának kinyomtatására alkalmas és az additív eljárás mivoltából a bonyolult térbeli formák sem okoznak gondot.

A komolyabb, ipari felhasználáson kívül a technológia teljesen alkalmas személyes, egyéni projektek, termékek kinyomtatására is.

Milyen technológiával dolgozunk?

Jelenleg a Zaccordon csak FDM (szálhúzásos) és SLA (sztereolitográfia) technológiával nyomtatunk. Az FDM nyomtatás egy additív eljárás, ahol a kívánt termék rétegről rétegre épül fel, olvasztott filamentből. A végeredmény nem fog tükörsima felületet produkálni, viszont ez prototípusgyártáshoz a legtöbb esetben teljesen megfelelő.

Az SLA nyomtató ezzel szemben fényre keményedő műgyanta alapanyagból állítja elő a kívánt modellt, ami ezután UV fénnyel utókezelve lesz a megfelelő szilárdság elérése érdekében.

3D Modellezés

Amennyiben a kívánt modell még csak kezdeti fázisban van és nincsen róla STL fájl vagy más 3D-s reprezentáció, akkor előzetes egyeztetés után megtervezzük neked a modelleket. Ha van egy tervrajz vagy valamilyen más részletes leírás a modellről, akkor az nagyban megkönnyíti és felgyorsítja a munkát, emellett az esetleges félreértések kockázatát is lecsökkenti.


Ezen felül lehetőség van további finomhangolásra is kapcsolatfelvétel után. További információért látogass el a Fogalmak & jelentésük vagy a Nyomtatási Anyagok oldalra.

Prototípus árajánlatkérés

Kosár

Bérnyomtatás & Litofánia

Prototípusgyártás

További Oldalak

Zaccord