Segítség litofániához

Mi az a litofánia?

Olyan 3D nyomtatással készült dombormű, ami alapesetben egy nem, vagy csak nagyon nehezen kivehető képen ábrázol. Háttérvilágítással vagy fény felé tartva viszont tisztán előtűnik maga a kép. Mivel a 3D nyomtatott műanyag különböző helyeken eltérő vastagságú, így eltérő mértékben engedi át a rá eső fényt és ezáltal képes egy monokróm képet előállítani.

Litofánia készítés menete

Az első lépés, hogy rendelkezz a kiválasztott képpel, amiből a litofánia elkészül. A kiválasztott képet a Bérnyomtatás & Litofánia oldalon lehet feltölteni és ezután a kívánt paramétereket (forma, méret, szín) beállítani.

Nincs szükség árajánlatra

A bérnyomtatáshoz hasonlóan a litofániák rendelésénél sincs szükség semmilyen féle árajánlat kérésre vagy kapcsolatfelvételre. A rendelés a kép feltöltése és a kívánt paraméterek beállítása után azonnal leadható.

Milyen képet lehet feltölteni?

Alapesetben csak PNG, JPG és JPEG képeket lehet feltölteni, mivel ezek a legjobb minőségűek és széles körben támogatottak. Érdemes lehet egy jó minőségű fényképezőgéppel készült fényképet feltölteni, de nem szükségszerű.

A litofánia mérete és a kép közötti kapcsolat

Alapvetően a litofánia szélessége fix, ami 100mm, 150mm és 200mm lehet. A hosszúság a feltöltött kép hosszúságával arányos és dinamikusan van kalkulálva. Így nem egy fix méretű formára van rányomtatva a kép, hanem egy adott, de választható szélességű alakzatra, ami a kép méretétől függ. Ebből adódóan a kész litofánia tartalmazza a kép minden szegmensét és pontosan akkora, hogy épp ráférjen a formára.

Milyen méretek közül válaszhatok?

Jelenleg 100mm, 150mm és 200mm szélességű litofániák közül. A hosszúság dinamikusan van kalkulálva, a vastagság pedig a kép bizonyos részein eltérő.

Milyen formák közül válaszhatok?

Homorú, domború és sima formák közül. Ez az a térbeli test amire a litofánia rá lesz nyomtatva.

Kosár

Bérnyomtatás & Litofánia

Prototípusgyártás

További Oldalak

Zaccord